en de vereeuwigde avonturen op internet

Klusweken

Het is wat rommelig de afgelopen weken hier, er wordt heel wat geklust hier in huis en dat vergt wel wat tijd en vooral geduld tot er einde in zicht is.
Alhoewel we hier eigenlijk nooit uit geklust raken!

Wij hadden afgelopen juni of juli ( mjah ik ben de tijd een beetje kwijtgeraakt ) terwijl we met ons buiten zwembad bezig waren te reinigen en weer bij te vullen inene ook een binnenbad erbij!
Terwijl wij dachten dat er netjes water vanuit de keuken zo via de tuinslang het zwembad inliep kwam ineens de oudste naar buiten om te vertellen dat we nu ook een binnenbad hadden.
Wat bleek, de tuinslang was van de koppeling afgesprongen en toen liep het in plaats van door de tuinslang naar buiten over onze eiken vloer in de keuken en zelfs tot halverwege de kamer.
Er stond een behoorlijke laag water wat niet meer met een dweiltje zo gewoon op te dweilen was, we hebben overal toen handdoeken neer gegooid en na veel werk de vloer weer “droog” gekregen.
Alleen jammer dat het water ook onder de vloer was gaan lopen en daardoor de vloer omhoog kwam en de golven zichtbaar waren in het hout.

Verzekeringswerk dus en gelukkig zijn wij heel goed verzekert, offerte laten maken van de vloer en nog een verzekeringsexpert erbij gehad en toen konden wij gelukkig gaan zoeken naar een nieuwe vloer.
Voordat wij met vakantie gingen hebben wij een mooie vloer uitgezocht en laten bestellen en als ik heel eerlijk mag zijn vind ik de nieuwe vloer veel mooier dan de vloer die wij hadden. Maar goed de vloer die er in lag is er door de vorige bewoners in laten leggen.

Na onze vakantie hebben wij op aanraden de oude vloer eruit gesloopt om het beton eronder goed te kunnen laten drogen en hebben wij 4 weken op de betonnen vloer geleefd.
We hebben die tijd wel benut om de muren en het plafond en deuren/kozijnen een nieuwe lik verf te geven.
Gelukkig hebben wij hier wel hulp bij gehad! :-).

Inmiddels ligt de nieuwe vloer er bijna een week in en het is echt heel erg mooi geworden!

We zijn deze week verder gegaan om mooie verwarmings ombouw te gaan maken (Ok mijn vader maakt ze en wij helpen ze in de verf te gaan zetten haha) en dan komen daar weer mooie vensterbanken op van de zelfde planken als de vloer.
Het raamwerk is klaar en moet nog in de verf gezet worden en dan komen er nog sierplaten in die nog in de verf gezet moeten worden en het vensterbankgedeelte moet ook nog, dus nog even geduld hebben voor het geheel klaar is!

Verder hadden wij voor dat wij waterschade kregen de meiden belooft dat ze van slaapkamer mochten ruilen en hebben wij 1 slaapkamer nu leeg en bijna vrij van het behang en zullen we daar de komende tijd ook nog gaan sausen, behangen en wat nog nodig is ( nieuwe (rol) gordijn enzo ) gaan doen.
De andere slaapkamer hoeft alleen her en der even bijgewerkt te worden met verf en komt nog een muur decoratie op.

Kortom wij vervelen ons hier absoluut niet!

3 Reacties

  1. Ja hoor, poch maar weer met die mooie vloer! 😛 Hopelijk zijn jullie er wel trots op, dat het zo mooi geworden is!

    14/09/2011 om 13:09

  2. Honnepon

    Haha, jaaa ben er gewoon heel erg ontzettend blij mee! Krijg nu langzamerhand pas het gevoel dat dit huis van ons is en niet van de vorige bewoners! ( en dat na 6 jaar!!!)
    Hmmm alleen die lelijke keuken nog haha, maar goed daar moet flink voor gespaard worden en dat gaat waarschijnlijk ooit een Ikea keukentje worden in plaats van een dure keukenboer keuken 😉 .
    En dan staat de bijkeuken nog op het lijstje ergens om ooit de schroten eruit te gooien en net vloertje en nettere inbouwkast.
    En natuurlijk onze slaapkamer die al die 6 jaar nog geen verandering heeft gezien!

    Zucht, zijn vast genoeg mensen die denken van heh tis maar een huis, maar voor mij is het vooral belangrijk dat het vooral onze stijl is en niet die van de vorige bewoners.

    14/09/2011 om 13:15

  3. Ziet er schitterend uit!

    19/09/2011 om 13:19

Plaats een reactie